NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu: Crearea unui fond de garantare a creditelor, cea mai bună soluție pentru agricultori

Crearea unui fond de garantare a creditelor este cea mai potrivită soluție pentru agricultori, dar și pentru companiile din alte domenii afectate dramatic de criza pandemică. Constatarea a fost făcută de președintele Maia Sandu, care a avut o întâlnire cu reprezentanții sistemului bancar și ai agricultorilor, transmite IPN.

Potrivit șefei statului, crearea acestui fond va diminua riscurile pentru bănci și va asigura pentru agricultori acces la resurse pentru finanțarea lucrărilor agricole. „Am căutat împreună soluții pentru a susține domeniul agricol după lovitura dublă din anul trecut: criza COVID și seceta. Am stabilit că implicarea statului în soluționarea problemelor trebuie să fie mai eficientă”, a mai spus președintele.

Maia Sandu a criticat guvernul precedent, care, în opinia ei, „a făcut prea puține pentru a ajuta economia națională pe timp de criză”. Potrivit ei, statul trebuie să intervină urgent și responsabil pentru a salva locuri de muncă, afaceri și domenii întregi care aduc valoare adăugată.

Agricultorii afectați de secetă au protestat de mai multe ori pe parcursul anului 2020, unde cereau compensații de 3000 de lei la hectar și păstrarea cotei TVA la nivel de 8%. Tot atunci, ei cereau soluții pentru dobânda creditelor și pentru reeșalonarea sau restructurarea datoriilor pentru creditele contractate anterior.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"