NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu de Ziua României: „Ne leagă trecutul istoric, cultura comună și limba română”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a urat României „să rămână puternică și generoasă” cu ocazia Zilei Naționale. Aceasta și-a exprimat mulțumirea pentru „prietenie și pentru toate lucrurile bune” oferite de statul român.

De Ziua Națională a României, mulțumim pentru prietenie și pentru toate lucrurile bune pe care le-am făcut și le vom face împreună! Dragă Românie, de ziua ta, îți doresc să rămâi puternică și generoasă. Să fii o voce distinctă în lume și în Europa unită, și un model de țară pentru care democrația și bunăstarea oamenilor sunt fundamentale. Să mergem spre viitor împreună”, a scris Maia Sandu.

Maia Sandu și-a exprimat atașamentul față de cultura și valorile care unesc destinele poporului român.

Ne leagă trecutul istoric, ne leagă cultura comună și limba română, iar în față avem un viitor care poate să ne apropie și mai mult. O vom face prin oamenii care și-au găsit rostul pe o parte ori alta a Prutului, prin investiții reciproce, prin drumuri și poduri. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”, a conchis Sandu.

Amintim că, Ziua Naţională a României este sărbătorită, în fiecare an, începând din 1990, la data de 1 Decembrie. Adunarea Naţională de la Alba Iulia adopta, la 1 decembrie 1918, rezoluţia Unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata