NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu despre alegerile parlamentare din România: „Noi susținem PNL în aceste alegeri”

Maia Sandu susține că nu poate anula decretul președintelui în exercițiu, Igor Dodon, prin care i-a fost retrasă cetățenia moldovenească ex-președintelui României, Traian Băsescu. Totodată, noua președintă aleasă a declarat că Partidul Acțiune și Solidaritate susține Partidul Național Liberal în alegerile parlamentare din România, care vor avea loc pe 5 și 6 decembrie. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă.

„Din câte cunosc, este o decizie finală la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) pe dosarul pe care l-a înaintat dl Băsescu împotriva lui Igor Dodon, pe acel decret prin care i-a fost anulată cetățenia. Respectiv, din cauză că acolo procesul s-a finilizat, dl Băsescu ar trebui să reia procedura și să depună actele de la început ca să poată să-i fie redată cetățenia. […] În R. Moldova trăiesc mulți cetățeni care au și cetățenia României, iar îndemnul meu e să meargă la vot, să se protejeze, să poartă mască, să respecte toate măsurile de protecție împotriva infecției cu virusului COVID-19, dar să meargă la vot. Eu încă câteva săptămâni mai sunt parte a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și vă reamintesc că PAS face parte din aceeași familie europeană, din Partidul Popular European, aceeași formațiune europeană din care face parte și Partidul Național Liberal (PNL) și noi susținem PNL în aceste alegeri”, a spus Maia Sandu.

Amintim că, la 3 ianuarie 2017, Igor Dodon a semnat decretul prin care lui Traian Băsescu i-a fost retrasă cetățenia R. Moldova, acordată de fostul președinte Nicolae Timofti.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"