NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu, despre felicitarea primită de la Vladimir Putin: Și el a primit un mesaj din partea mea

Președinta Maia Sandu a confirmat că a primit felicitarea omologului rus Vladimir Putin, menționând că a fost transmis reciproc un mesaj. Șefa statului a subliniat că Republica Moldova își dorește o relație pragmatică și constructivă cu Rusia, scrie Cotidianul.

„Colegii mei au pregătit felicitări pentru mai mulți șefi de state, cu cei care am interacționat mai mult. Am pregătit și transmis urări cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Și din partea lor am primit urări”, a declarat Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni la Radio Moldova.

Maia Sandu a menționat că i-a răspuns lui Vladimir Putin la mesajul care l-a primit.

„I-am transmis un mesaj de felicitare. Am transmis mesaje conducătorilor de țară cu care avem relații mai apropiate, cu care ne dorim să continuăm colaborarea, să avansăm pe agenda bilaterală. Și domnul Putin a primit un mesaj de felicitarea din partea mea”, a aubliniat șefa statului.

Vladimir Putin a felicitat-o ​​pe Maia Sandu, menționând că „dezvoltarea constructivă a relațiilor ruso-moldovenești, cooperarea reciproc avantajoasă în diverse domenii ar veni în întâmpinarea intereselor popoarelor Rusiei și Republicii Moldova”. În acest context, Maia Sandu a spus:

„Exact asta spunem și noi. Ne dorim o relație pragmatică și constructivă. Aceasta am demonstrat noi și în cele câteva luni de guvernare. În implementarea agendei bilaterale, un rol important îl are Guvernul și Parlamentul, de asta și mă refer în special la ultima jumătate de an. Și aici noi am făcut eforturi pe mai multe dimensiuni. Ne-am exprimat disponibilitatea ca să conlucrăm. Știu că a fost convenit între Guverne să se organizeze o întrunire a Comisiei interguvernamentale între cele două Guverne în primăvară. În cadrul acestei Comisii, dar și până atunci, pentru că anumite decizii comune se pregătesc până la ședință. Să încercăm să rezolvăm probleme care sunt pe agenda bilaterală. Noi evident că pornim de la interesele cetățenilor Republicii Moldova”.

Șefa statului a subliniat că R. Moldova este interesată de probleme care țin de eliminarea restricțiilor la exporturi, probleme care țin de scoaterea munițiilor și trupelor rusești de pe teritoriul țării noastre, semnarea acordului pe protecție socială.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata