NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu, despre Guvernul Recean: ,,Sarcina voastră este să oferiți siguranță cetățenilor!”

Noua componență a Executivului de la Chișinău, condusă de Dorin Recean a depus jurământul de învestire în cadrul unei ceremonii la Președinție. „Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea propășirii Republicii Moldova, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democrația, drepturile şi libertățile fundamentale ale omului, suveranitatea, independența, unitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova”, a jurat noul prim-ministru al R. Moldova, dar și ceilalți 16 miniștri.

La ceremonie a participat șefa statului, Maia Sandu, dar și șeful Legislativului de la Chișinău, Igor Grosu.

Așteptările oamenilor față de Dvs. sunt foarte mari. RM trebuie nu doar să reziste, ci trebuie și să se dezvolte. Responsabilitatea noastră este să protejăm oamenii de crizele care ne afectează țara, dar și să investim în viitor. Sarcina noului Guvern este să ofere siguranță cetățenilor și să pună RM pe un făgaș de reconstrucție și dezvoltare în pofida crizelor. Proiectul nostru de dezvoltare este aderarea la Uniunea Europeană, doar așa ne putem păstra și consolida democrația, putem să accelerăm creșterea economică și să ridicăm nivelul de trai al oamenilor”, a declarat președintele.

Maia Sandu a mai subliniat că, schimbările care urmează a fi făcute pentru a îndeplini condițiile UE nu sunt doar cerințe ale procesului de aderare, ele sunt premisa unei bune funcționări a statului.

În acest an și anii care vin trebuie să reconstruim economia, politicile noastre trebuie să motiveze oamenii care muncesc, să-i motiveze pe cei care crează locuri de muncă. Obiectivul este să creștem mai multe locuri de muncă, productivitatea muncii. Avem nevoie de măsuri ferme în domeniul economic care se vor reflecta în creșterea nivelului de trai”, a conchis Maia Sandu.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"