NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu despre reținerea lui Alexandr Stoianoglo: Oricine a comis ilegalități – să plătească

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu o reacție la arestul lui Alexandr Stoinaoglo. În postarea pe facebook, șefa statului a declarat că decizia de analiză a sesizării care-l vizează pe Procurorul General aparține Consiliului Superior al Procurorilor, iar cea de reținere a acestuia – procurorului desemnat de CSP. Președinția nu are nici o atribuție la arestul lui Stoianoglo, a scris șefa statului.

 „Așteptările cetățenilor Republicii Moldova sunt legitime: un trai mai bun într-o țară eliberată din strânsoarea clanurilor corupte. Oamenii cer dreptate. Instituțiile statului responsabile de lupta anticorupție trebuie să țină cont de aceste așteptări și să acționeze mereu în conformitate cu legea.

Decizia de ieri de analiză a sesizării care-l vizează pe Procurorul General aparține Consiliului Superior al Procurorilor, iar decizia de reținere a acestuia aparține procurorului desemnat de CSP. Ca Președinte al țării îmi doresc ceea ce își doresc cetățenii: să fie respectată cu strictețe legea, să nu fie comise abuzuri, iar oricine a comis ilegalități să plătească, conform legilor în vigoare, a menționat Maia Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata