NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu, despre scandalul în care a fost implicată Natalia Moloşag, fost Avocat al Poporului

Preşedintele Maia Sandu se disociază complet de scandalul cu implicarea fostului Avocat al Poporului, Natalia Moloşag. Şefa statului spune că n-o cunoaşte pe Moloşag, chiar dacă avocata i-a apărat interesele în cadrul unui dosar. Preşedintele Maia Sandu a menţionat că subiectul este depăşit odată cu depunerea cererii de demisie de către Moloşag din funcţia de Avocat al Poporului, notează IPN.

Președintele Maia Sandu spune că deși, anterior, Natalia Moloșag i-a apărat interesele în cadrul unui dosar cu foștii săi oponenți politici, nu se cunosc personal. Potrivit Maiei Sandu, de-a lungul carierei sale politice, avocații nu și i-a selectat personal, ci au fost angajați de echipa de campanie.

„Eu nu am avut ocazia s-o cunosc pe doamna Moloșag, chiar dacă ea m-a reprezentat într-un caz. Fiind în această luptă politică, au fost multe situații în care am avut nevoie de un avocat. În unele situații avocații erau angajați de echipa de campanie sau de partid, nu am cunoscut-o nici până și nici după”, a spus Maia Sandu.
Președintele Maia Sandu spune că odată cu demisia Nataliei Moloșag subiectul poate fi considerat epuizat. În același timp, șeful statului a menționat că valul de critici cu care a fost tratată Moloșag îi descurajează pe mulți cetățeni ai Republicii Moldova să se angajeze în funcții publice.

„Răspunsurile doamnei Moloșag nu au fost convingătoare, nu pot să spun dacă a avut sau nu dreptate. După, însă, a fost un val de critici care nu a mai lăsat timp și loc ca lucrurile să se analizeze și ca să nu existe o atitudine superficială. Lucrurile s-au întâmplat foarte repede, omul și-a dat demisia și cu asta s-a terminat. Cele două principale motive din care oamenii refuză să vină în instituții publice sunt salariile, unu, oamenii spun că au salarii mai mari în altă parte decât la stat și, doi, linșajul public. Mulți oameni spun că nu vor să vină pentru că pentru o greșeală sau pentru o suspiciune de greșeală sunt linșați public”, a mai spus președintele Republicii Moldova.

Natalia Moloșag și-a depus ieri cererea de demisie din funcția de Avocat al Poporului, după ce în spațiul public au apărut informații care au scos la iveală faptul că Moloșag era asistată de un fost client, condamnat la 4 ani de închisoare pentru proxenetism. Moloșag și-a explicat decizia de a-și angaja fostul client pe un contract de prestări-servicii în instituția Avocatului Poporului prin faptul că și-a dorit incluziunea socială a fostului condamnat. Moloșag a fost numită de Parlament în funcția de Avocat al Poporului în luna septembrie.

1 Comentariu
  1. […] că, pe data de 2 decembrie Natalia Moloșag și-a depus  cererea de demisie din funcția de Avocat al Poporului, după ce în spațiul public au apărut informații care au scos la iveală […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata