NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu: Dodon și guvernul lui au lăsat oamenii de izbeliște! Cu siguranță vor urma demisii

În contextul creșterii cazurilor de infectări cu Covid-19, lidera PAS, Maia Sandu, solicită parlamentarilor să convoace o ședință cu specialiști din domeniul sănătății pentru a veni cu măsuri urgente pentru a depăși situația epidimiologică din țară, scrie Deschide.md.

Vin cu un apel către partidele parlamentare să convoace imediat la Parlament cei mai buni epidemiologi, medici și specialiști din Moldova, care, împreună cu actuala conducere a Ministerului Sănătății, să vină cu măsuri urgente cu efect imediat. Deja am luat legătura cu câțiva specialiști și sunt gata să muncim împreună pentru depășirea crizei lăsând la o parte animozitățile politice, a scris Sandu pe pagina sa de Facebook.

Lidera PAS mai spune că vor urma demisii și pedepse pentru „tragedia la care ne-au adus inacțiunile guvernului” .

Sunt multe de spus despre inacțiunile autorităților care au cauzat dezastru și haos: testarea insuficientă, eșecul monitorizării contacților, introducerea tardivă a restricțiilor, neasigurarea la timp a spitalelor cu protocoale și materiale de protecție, comunicarea dezastruoasă, transmiterea unor mesaje contradictorii, încălcarea normelor de către președinte fără sancțiuni, exemplul prost de comportament al primelor persoane din stat. Președintele, Prim-ministrul sau măcar Ministrul Sănătății trebuiau să-și dea demult demisia! Când nu te descurci, pleci! Când numărul de decese și îmbolnăviri crește din cauza acțiunilor tale, te oprești! Este o tragedie pentru întreaga țară că acțiunile guvernării se fac din dorința lui Dodon de a câștiga niște alegeri, și nu pentru viața și sănătatea oamenilor, afirmă Maia Sandu.

Totodată, lidera PAS îndeamnă oamenii să respecte distanța socială, să poarte măști, să evite locurile aglomerate și să se informeze doar din surse credibile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"