NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu, după întrevederea cu Bogdan Aurescu: ,,Relațiile noastre cu România sunt mai strânse decât oricând!”

Aflat într-o vizită oficială la Chișinău, ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu s-a întâlnit și președinta R. Moldova, Maia Sandu. Părțile au discutat despre noi proiecte importante de pe agenda de anul viitor a țării noastre, menționând că relațiile dintre cele două state sunt mai strânse ca oricând. 

Șefa statului a mai spus că țara noastră mizează pe România pentru interconectarea sistemelor electroenergetice.„Ne dorim să pornim cât mai repede construcția podului Ungheni-Ungheni și să facem operațional podul Leova-Bumbăta. Vrem să simplificăm conexiunile rutiere, iar astfel, și pe cele între oameni”, a declarat șefa statului.În același timp, Maia Sandu a mulțumit României pentru răspunsul rapid și necondiționat de a ne ajuta țara în depășirea crizei energetice, menționând că livrările de energie electrică și păcură în această perioadă critică „ne-au fost salvatoare”. De asemenea, a mulțumit și pentru sprijinul bugetar direct de zece milioane de euro, acordat prin Platforma de Sprijin pentru Moldova.

Amintim că șeful diplomației române a efectuat pe 19 decembrie o vizită de lucru în Republica Moldova, unde a avut planificate mai multe întrevederi. Aurescu s-a întâlnit cu președintele Parlamentului Igor Grosu și prim-ministra Natalia Gavrilița.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"