NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu, explică de ce nu merge la Moscova să se întâlnească cu Putin

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, vorbește în exclusivitate despre o posibilă vizită în Federația Rusă. Șefa statului anunță că o întrevedere cu Vladimir Putin nu avea loc până în momentul în care mai multe probleme de pe agenda bilaterală nu vor fi soluționate, scrie Realitatea.

Am avut mai multe discuții cu reprezentanții Federației Ruse, în special cu domnul Kozak. Înțelegerea noastră a fost că, înainte să discutăm despre o întâlnire la nivelul președinților, este nevoie să înregistrăm progrese în rezolvarea subiectelor pe care le avem pe agendă. Acest lucru este împărtășit de ambele părți. Este nevoie să facem pași concreți ca să înregistrăm aceste progrese. În continuare vom depune toate eforturile pentru a avansa pe agenda bilaterală, a declarat Maia Sandu.

Amintim că președinta Maia Sandu a fost acuzată de mai multe ori de către opoziția parlamentară că refuză să meargă la Moscova, fapt care ar fi ușurat negocierea unui contract de furnizare a gazelor naturale cu Gazprom.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata