NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu: FMI ar urma să acorde R. Moldova 236 milioane de dolari

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut ieri, 29 iulie, o discuție cu directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI), Kristalina Georgieva.

„Am discutat despre necesitatea eliminării imediate a tuturor barierelor care au condus la blocarea unui nou program al FMI pentru Republica Moldova”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că doamna Kristalina Georgieva ne-a asigurat de disponibilitatea Fondului de a colabora în continuare cu Republica Moldova.

„În acest sens, ea a anunțat că, până la sfârșitul lunii august, țara noastră ar putea obține o finanțare specială în valoare de 236 de milioane USD, după ce debursarea va fi aprobată de Consiliul de administrare al FMI”, a declarat Maia Sandu.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) este o organizaţie internaţională care are obiectivul de a promova cooperarea monetară internaţională, de a înlesni expansiunea şi creşterea echilibrată a comerţului internaţional, precum şi de a promova stabilitatea valutară. FMI a acordat Republicii Moldova asistență tehnică într-un șir de sectoare, inclusiv în cel al politicii monetare/organizării băncii centrale, sistemului de raportare monetară, supravegherii bancare etc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata