NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu: Igor Dodon după 15 noiembrie o să ajungă la coșul de gunoi al istoriei. PSRM abia așteaptă să scape de el

„Igor Dodon după 15 noiembrie o să ajungă la coșul de gunoi al istoriei. PSRM abia așteaptă să scape de el”. De această părere este lidera Partidului Acțiune și Solidarite, Maia Sandu. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”, de la Jurnal TV.

„Știm despre acest lucru de mai mult timp, încâ din vara trecută, atunci când l-au tras de mânecă cu greu să vină și să-l aruncăm pe Plahotniuc, să voteze împreună (cu noi – notă red.) să-l alungăm pe Vladimir Plahotniuc. De atunci oamenii știau și voiau să scape de Igor Dodon. Noi într-un fel îi vom elibera și pe socialiști de el” , a spus Maia Sandu.

Totodată, Maia Sandu a refuzat să analizeze scenariile în care Igor Dodon sau Andrei Năstase ar putea deveni  prim-miniștri, în cazul în care Igor Dodon pierde  alegerile prezidențiale.

„Eu cred că este neserios să discutăm acum aceste scenarii și acești candidați. Este o situație în Parlemament, nu știm exact care este această situație, nu știm dacă mai este majoritate care să susțină Guvernul Chicu, sau s-a creat altă majoritate cu deputați care trec dintr-un partid în altul. E clar că nu putem face abstracție de  situația din Parlament, dar nu este bine să începem să speculăm aceste lucruri. Trebuie să luăm una după unu. Am spus-o în repetare rânduri că voi numi în funcția de prim-ministru un om onest și competent.[…] În rest, ce majoritate se va forma și cine pe cine va propune, aceste lucruri le vom discuta pe urmă, să speculăm nu este corect. Acum avem o sarcină foarte importantă, să câștigăm Președinția, iar pentru asta trebuie să ne mobilizăm, să ieșim la vot. Acesta e primul pas”, a conchis Maia Sandu

Maia Sandu și Igor Dodon se vor duela în turul II al alegerilor prezidențiale ce vor avea loc pe 15 noiembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"