Președintele R.Moldova Maia Sandu mulțumește României pentru ajutorul gratuit în valoare de peste două milioane de euro și subliniază că, cu ajutorul Uniunii Europene vom reuși să combatem pandemia de COVID-19, transmite deschide.md. 

„Suntem recunoscători României pentru acest ajutor gratuit în valoare de peste două milioane de euro, ajutor umanitar care va ajunge în spitalele noastre, pentru medici, lucrători medicali și pentru pacienți. Îi mulțumesc României în numele meu și în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova pentru sprijinul constant, pentru asistența în lupta cu pandemia, pentru susținerea intereselor țării noastre la nivelul Uniunii Europene. Îi mulțumesc României că ne este alături. În aceste vremuri grele pentru toate țările lumii, să oferi ajutor altei țări este o dovadă clară de prietenie și solidaritate. Cu ajutorul României, cu ajutorul Uniunii Europene, vom reuși să combatem acest virus. Republica Moldova nu este singură. Țara noastră are mulți prieteni și mă bucur să putem consolida aceste parteneriate în beneficiul cetățenilor noștri”, se arată într-un mesaj pe pagina de Facebook a președintelui.

Amintim că, o nouă asistență umanitară oferită de România în contextul pandemiei COVID-19 a ajuns la Chișinău, în valoare totală de circa 2,3 milioane de euro (peste 48 de milioane de lei moldovenești), și este alcătuită din echipamente de protecție medicală – 1,5 milioane de măști chirurgicale, 100 de mii de măști FFP3, 100 de mii de combinezoane, 100 de mii de mănuși de unică folosință.