NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu: „În acest Parlament nu există 51 de deputați care să susțină lupta împotriva corupției”

 În acest Parlament nu există 51 de deputați care să susțină lupta împotriva corupției. Oamenii știu că există o singură ieșire – alegeri anticipate. Declarația a fost făcută în această seară de către șeful statului, Maia Sandu, după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul prin care Natalia Gavrilița a fost înaintată repetat la funcția de prim-ministru, comunică MOLDPRES.

„Noi astăzi nu avem o situație de normalitate. În continuare oamenii trăiesc sub blestemul unui Parlament care a ajuns o piață politică, în care se cumpără și se vând deputați. Toți cei care au declarat de nenumărate ori că țara are nevoie de alegeri anticipate, astăzi ne spun că este nevoie de Guvern temporar care să salveze țara. Oamenii știu că este nevoie de alegeri anticipate. Oricare Guvern care va deranja schemele de corupție va fi înlăturat, mi s-a întâmplat și mie în 2019. În alegerile prezidențiale am spus că e nevoie de alegeri anticipate, un milion de oameni a fost de acord cu mine”, a opinat Sandu.

Șeful statului a adăugat că nu are de gând să fie un președinte comod. „Am promis că o să facem ordine în țară, pentru asta am obținut votul cetățenilor. Nu voi fi un președinte comod. Dragi cetățeni, vă asigur că un asemenea Parlament nu ne ține în loc. Nu avem dreptul să ținem capturate instituțiile statului. La anticipate sau la referendum oamenii vor alege viitorul”, a conchis Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata