NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu nu a discutat cu Igor Dodon mai bine de un an, dar planifică o întrevedere cu Ion Chicu: „Acest Guvern trebuie să plece”

Președinta aleasă, Maia Sandu a declarat că nu a discutat cu președintele în exercițiu, Igor Dodon, după victoria de la prezidențiale. Totodată, Sandu a spus că planifică o întrevedere cu premierul Ion Chicu, în pofida faptului că Guvernul actual trebuie să demisioneze. Declarațiile au fost făcute în cadrul primei conferințe de presă după alegerile prezidențiale din 15 noiembrie.

„În aceste alegeri, prin votul pe care l-au dat, oamenii au votat nu doar împotriva lui Igor Dodon, oameni au votat împotriva Guvernului lui Igor Dodon, împotriva modului în care Igor Dodon și echipa lui face politică. Este clar pentru noi că acest Guvern trebuie să plece. […] Până să plece, acest Guvernul trebuie să-și îndeplinească funcțiile. Săptămâna trecută am venit cu un apel, așa încât bugetul pentru 2021 să prevadă suficient sprijin pentru categoriile cele mai afectate din cauza crizei pandemice și economice. […] Intenționez să am o discuție cu Ion Chicu pentru a afla care este situația reală în țară. Vreau să știu care este situația financiară, inclusiv din perspectiva politicii externe pe care intenționez să o promovez. Cum am declarat, o să lucrez ca să aduc mai multă finanțare în R.Moldova, dar pentru asta trebuie să știu care este situația reală”, a spus Maia Sandu.

„Nu am avut nicio discuție cu Igor Dodon după alegerile prezidențiale, așa cum nu am avut nici până la alegeri. Ultima discuție am avut-o un an în urmă, atunci când a fost votată demisia Guvernului pe care l-am condus. Nu cred în intențiile pozitive ale lui Igor Dodon. Anul trecut, guvernul pe care l-am condus a fost demis de majoritatea parlamentară din cauza reformelor justiției pe care le-am promovat. […]  În aceste alegeri cetățenii R. Moldova  mi-au dat un mandat puternic anume pentru combaterea corupției”, a adăugat Maia Sandu.

Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, este prima femeie președinte a Republicii Moldova. Ea a câştigat cel de-al doilea tur al alegerilor cu 57,75% din voturi, faţă de 42,25% obţinute de socialistul Igor Dodon.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"