NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu nu poate efectua remanieri în guvernul demisionar

Curtea Constituțională a decis să admită parțial sesizarea depusă de președintele Maia Sandu. Astfel se declară neconstituțională în partea ce ține de guvern care interzice Executivului în demisie să numească secretari de stat, șefi de agenție, până la instaurarea unui Guvern plenipotențiar, transmite deschide.md. 

În decizia Înaltei Curți este menționat că se admite numirea demnitarilor din cadrul Guvernului nu însă și a miniștrilor.

„Se admite parțial sesizarea depusă de doamna Maia Sandu. Se se declară neconstituționale articolele din legea cu referire la guvern în partea în care interzice guvernului al cărui mandat a încetat să numească sau să propună persoane în funcție de demnitate publică altele decât miniștrii ori în funcțiile publice. Până la modificarea legii în parlament, guvernul al cărui mandat a încetat poate să numească persoane, altele decât miniștri, persoane cu funcție de demnitate publică”, a declarat președintele CCM Domnica Manole.

În aceeași decizie Curtea constituțională a decis că se interzice guvernului al cărui mandat a încetat să elibereze din funcție persoane, cu excepția cazurilor de imposibilitate obiectivă a persoanelor de a-și îndeplini funcțiile.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"