NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu optează pentru crearea unui fond de garantare a creditelor agricultorilor

La inițiativa Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, instituția prezidențială a organizat ieri, 19 februarie o ședință comună a reprezentanților sistemului bancar și ai agricultorilor din țara noastră.

Am căutat împreună soluții pentru a susține domeniul agricol după lovitura dublă din anul trecut: criza Covid și seceta. Am stabilit că implicarea statului în soluționarea problemelor trebuie să fie mai eficientă. Am convenit că cea mai potrivită soluție pentru agricultori, precum și pentru companiile din alte domenii afectate dramatic de criză, este crearea unui fond de garantare a creditelor”, a spus Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, crearea acestui fond va diminua riscurile pentru bănci și va asigura pentru agricultori acces la resurse pentru finanțarea lucrărilor agricole.

„Guvernul precedent a făcut prea puține pentru a ajuta economia națională pe timp de criză. Statul trebuie să intervină urgent și responsabil pentru a salva locuri de muncă, afaceri și domenii întregi care aduc valoare adăugată”, a menționat Președintele Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata