NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu: „Patriotismul polițiștilor este temelia securității în stat”

Președintele ales, Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare pentru toți polițiștii din Republica Molodva. 

„Stimați polițiști,
Astăzi marcăm 30 de ani de la crearea oficială a Poliției Republicii Moldova, o instituție de bază a statului. Astăzi onorăm dedicația oamenilor care au pus bazele instituției poliției naționale și memoria polițiștilor căzuți la datorie, în fața jertfei cărora, avem obligația să acționăm cu demnitate, curaj și în litera legii.
Sunt recunoscătoare polițiștilor care și-au păstrat devotamentul și respectul față de cetățeni în condiții foarte grele, înfruntând provocări mari. Vă felicit și vă mulțumesc tuturor polițiștilor, celor care își îndeplinesc misiunea cu demnitate și curaj. Voi, polițiștii, trebuie să fiți coloana vertebrală a țării. De felul cum stați voi – drepți sau încovoiați sub presiune, depinde securitatea cetățenilor și ordinea în țară.
Patriotismul polițiștilor este temelia securității în stat, căci polițiștii care își încalcă jurământul de a servi poporul acestei țări pun în pericol siguranța oamenilor și, în egală măsură, siguranța colegilor polițiști. Polițiștii merită o instituție curată, corectă și modernă, cu conducători curajoși, care respectă legea și nu îndeplinesc ordine politice. O instituție care să ofere instruiri profesioniste, proceduri clare, protecție juridică adecvată, remunerare corespunzătoare, promovare în bază de merite. Este o necesitate vitală a fiecărui polițist să știe că mergând în misiune are colegi și conducători care îl ajută, nu îl trădează.
Unii politicieni văd în poliție doar un instrument de stors bani și o bâtă politică, folosită în interes personal, împotriva oamenilor și a țării. Vreau să vă asigur că timpul unor astfel de politicieni apune. Cetățenii vor o poliție în care să aibă încredere – sunt convinsă că și polițiștii își doresc acest lucru. În calitate de președinte, veți avea tot sprijinul meu pentru a elibera poliția de interese politice și influențe criminale.
Dragi polițiști, trăim vremuri grele din care vom ieși cu bine doar dacă fiecare își va îndeplini responsabilitățile cu devotament, în interesul cetățenilor. Contez pe voi, pe patriotismul și curajul vostru.
Ascultându-ne propria conștiință, fiind alături de popor, vom reuși să schimbăm țara spre bine!”
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"