NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu pentru Euronews: „Oamenii vor să se unească în jurul obiectivelor comune”

Maia Sandu a oferit primul interviu în limba engleză pentru Euronews, după victoria la alegerile prezidențiale, declarând că mulți moldoveni își doresc o țară în care să vrea să rămână, pentru că astăzi avem o treime din populație care a părăsit țara pentru că nu aveau oportunități acasă, scrie cotidianul.md.

„Va fi greu. Nu toată lumea din Parlament, din actualul Parlament, împărtășește agenda mea, care este susținută de oameni. Nu toți vor să avem instituții puternice care să lupte împotriva corupției, care să-i pedepsească pe cei care au furat de la oamenii noștri. Dar vom găsi o cale. Avem sprijinul oamenilor și vom găsi o modalitate de a pune în aplicare aceste reforme ambițioase. Asta își doresc oamenii din Moldova”, a declarat Maia Sandu.

În cadrul interviului pentru Euronews, Maia Sandu a menționat că moldovenii vor alegeri parlamentare rapide, deoarece actualul Parlament a arătat că nu lucrează pentru oameni.

„Unii dintre deputații din Parlament sunt implicați în cazuri de corupție, contrabandă și oamenii își doresc șansa de a alege un nou parlament care să-i reprezinte. În timpul acestei campanii am ales să ne axăm pe unitatea dintre oameni și să nu folosim diviziunea. Populația Moldovei a fost divizată de-a lungul multor ani, jumătate dintre oameni privind spre vest, iar cealaltă jumătate spre est. Am ales obiectivele care pot uni oamenii și această cale s-a dovedit a fi cea corectă. Rezultatul acestor alegeri a dovedit că oamenii vor să se unească în jurul obiectivelor comune. Construirea unui nivel de trai bun acasă. Construirea unui stat funcțional. Nu va fi ușor, dar acesta este primul pas important”, a precizat Maia Sandu.

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. CEC a declarat valabile 1.633.621 de voturi din totalul de 1,65 de milioane exprimate. Pentru Maia Sandu au votat 943.006 de alegători (57,75%), iar Igor Dodon a acumulat 690.615 de sufragii (42,28%). Diferențe dintre cei doi este de peste 250 de mii de voturi, cea mai mare din istoria unui scrutin prezidențial în țara noastră.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata