NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu: R.Moldova are nevoie de o armată funcțională și modernă, capabilă să răspundă provocărilor timpului

Președintele Maia Sandu a participat astăzi la ceremonia celei de-a 30-a aniversări de la fondarea Marelui Stat Major al Armatei Naționale. În cadrul evenimentului, șeful statului a oferit mai multe distincții ofițerilor și specialiștilor din cadrul Marelui Stat Major și a vizitat tabăra militară nr. 142, care găzduiește spațiile de locuit și complexul sportiv în care se pregătesc ostașii Armatei Naționale, scrie Deschide.md. 

”Constituit cu doi ani mai târziu decât Drapelul de Stat, în timpul conflictului de pe Nistru, Marele Stat Major al Armatei Naționale a fost creat pentru apărarea frontierei și a cetățenilor, pentru protejarea independenței statului tânăr Republica Moldova, puse la încercare de acel conflict. Astăzi îmi exprim recunoștința și aduc un omagiu veteranilor armatei și eroilor care și-au dat viața pentru integritatea și independența țării noastre.” 

Totodată, Maia Sandu a menționat că deși R. Moldova este o țară neutră, pentru a se simți în siguranță, trebuie să investească mai mult în forțele armate.

”O armată puternică și bine echipată oferă țării libertate de acțiune, încredere în forțele proprii și opțiuni strategice. Prin urmare, trebuie să depunem eforturi financiare și logistice serioase pentru a construi o armată profesionistă, modernă și dotată. Avem război chiar la granița noastră, deci înțelegem foarte bine acest lucru. În acest sens, Republica Moldova trebuie să preia experiența altor state neutre de consolidare a forțelor armate” a declarat șeful statului.

Pe final, șeful statului a felicitat toți ofițerii și sergenții care lucrează în cadrul Marelui Stat Major al Armatei Naționale cu ocazia aniversării a 30-a a instituției și le-a mulțumit pentru dăruirea cu care șervesc țara.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"