NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu: „Republica Moldova recâștigă încrederea partenerilor strategici”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a salutat decizia Uniunii Europene de a acorda Republicii Moldova 745 de milioane de lei, ajutor nerambursabil. Suma este parte a Planului de recuperare economică în valoare de 600 de milioane de euro, susținere din partea UE pentru următorii trei ani.

„Sprijinul UE vine după o lungă perioadă de îngheț a asistenței europene, cauzat de fostele guvernări. Așa cum am promis în campania electorală, am reușit să relansăm dialogul politic cu Uniunea Europeană și să reluăm asistența financiară. Republica Moldova recâștigă, pas cu pas, încrederea partenerilor strategici. Acest sprijin european este și un semnal de încurajare pentru noua echipă guvernamentală în angajamentul ei de a curăța instituțiile, a combate corupția și a lansa programe de dezvoltare a țării”, a spus Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că banii oferiți de UE vor merge în bugetul de stat, pentru cele mai urgente necesități, inclusiv pentru combaterea Covid-19 și susținerea economică a întreprinderilor afectate de pandemie. „Este un ajutor substanțial și suntem recunoscători pentru el”, a conchis Maia Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata