NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu:„ România a fost mereu un prieten bun pentru cetățenii noștri”

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), câștigătoarea alegerilor prezidențiale – potrivit rezultatelor preliminare, Maia Sandu, continua întâlnirile cu oficialii. De această dată, Sandu s-a văzut cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, informează TRIBUNA.

Maia Sandu a adus mulțumiri pentru felicitările Președintelui României, Klaus Iohannis, și Prim-ministrului României, Ludovic Orban, și i-a mulțumit Ambasadorului pentru susținerea și ajutorul constant oferit de România țării noastre.

„România a fost mereu un prieten bun pentru cetățenii noștri, mai ales în perioade complicate. Suntem foarte recunoscători pentru susținerea acordată de România, inclusiv în pandemie. Le mulțumesc încă o dată, personal, dar și în numele oamenilor din Republica Moldova, medicilor și asistenților români, care ne-au sărit în ajutor atunci când pandemia începea să se declanșeze și la noi în țară”, a declarat Maia Sandu.

În același timp, Sandu a accentuat că Republica Moldova intră într-o nouă etapă a politicii externe, de scoatere a țării din izolare și de aprofundare a relațiilor bilaterale în beneficiul cetățenilor noștri. „Îmi doresc foarte mult să reluăm cât mai curând proiectele demarate de echipa noastră la guvern în parteneriat cu Guvernul României, și anume proiectele de infrastructură, inclusiv în domeniul energetic. De asemenea, avem nevoie de sprijin suplimentar pentru a depăși pandemia”, a declarat Sandu.

De menționat că, Maia Sandu a avut astăzi întrevederi și cu Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, Ambasadorul SUA, Dereck Hogan, precum și cu Ambasadorul Rusiei, Oleg Vasnețov.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata