NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu s-a întâlnit cu Josep Borrell: Am discutat despre intensificarea cooperării cu UE în 2022

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu Josep Borrell, Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Vicepreședinte al Comisiei Europene. Întrevederea a avut loc în contextul vizitei de serviciu a șefei statului la Bruxelles.

„Am avut în această după-amiază o întrevedere cu Josep Borrell, Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Vicepreședinte al Comisiei Europene. Am discutat despre evoluțiile de securitate din regiune și despre intensificarea cooperării cu UE în 2022. I-am mulțumit domnului Borell pentru susținerea oferită Republicii Moldova pe parcursul acestui an, inclusiv pentru a face față crizei energetice. I-am transmis, totodată, că țara noastră contează pe sprijinul european în consolidarea sectorului energetic, proces prin care vrem să diversificăm sursele de energie, iar astfel să asigurăm independența energetică a țării”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de facebook.

Amintim că, astăzi, liderii Uniunii Europene, ai statelor membre ale UE și ai țărilor Parteneriatului estic participă la cel de al șaselea Summit al Parteneriatului Estic la Bruxelles.

Din delegația Republicii Moldova mai fac parte Cristina Gherasimov, Secretar General al Aparatului Președintelui, Nicu Popescu, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, și Ambasadoarea Daniela Morari, șefa Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata