NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu se va vaccina cu AstraZeneca

 Maia Sandu se va vaccina cu AstraZeneca. Declarația a fost făcută de către șefa statului, în cadrul unei emisiuni televizate. Maia Sandu a prezizat că, în următoarele trei luni, în Republica Moldova urmează să ajungă alte loturi de vaccin, fapt ce va permite imunizarea mai multor cetățeni.

„Începând cu luna mai o să primim cantități mari de vaccin și în următoarele trei luni toți cei care doresc, se vor vaccina. Cea mai mare cantitate este Astra Zeneca. Mai purtăm negocieri și cu altă companie, dar încă nu avem un răspuns final. Eu personal mă voi vaccina cu AstraZeneca. Sigur, riscurile oricum persistă”, a declarat  Sandu.
Șefa statului crede că grație vaccinării, numărul de infectări va scădea simțitor și vom fi pregătiți să ieșim la urnele de vot la alegerile parlamentare anticipate.

„Am pornit de la perioada legală pentru pregătirea alegerilor. Am ținut cont de termenul limită de care are nevoie Comisia Electorală Centrală, pentru ca să pregătească și să desfășoare alegerile. În același timp, mi-am dorit să punem punct acestei situații de haos, atunci când nu avem un Guvern cu mandat deplin, atunci când nu avem o majoritate parlamentară care să sprijine acest Guvern. Aceasta a fost perioada optimă, din punctul meu de vedere”, a explicat șefa statului.

Amintim că,  decretul de dizolvare a Parlamentului a fost semnat miercuri, 28 aprilie, după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională instaurarea stării de urgență. Decretul prezidențial  prevede ca Guvernul să găsească banii necesari pentru organizarea alegerilor, după ce astăzi, CEC va stabili cuantumul necesar pentru organizare și desfășurarea scrutinului, care va avea loc pe 11 iulie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"