NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu și-a început vizita de lucru în Franța. Cu cine a avut prima întâlnire

Maia Sandu și-a început, ieri seara, vizita de lucru la Paris. Prima pe agendă a fost întrevederea cu Richard Ferrand, Președintele Adunării Naționale, și cu membrii Grupului de prietenie Franța – Republica Moldova din cadrul Adunării Naționale.

Am reafirmat interesul constant al Republicii Moldova pentru extinderea și diversificarea relațiilor bilaterale moldo-franceze la toate nivelurile, pentru avansarea negocierilor asupra acordurilor bilaterale și pentru dinamizarea cooperării economice”, a declarat șefa statului.

În cadrul întâlnirii, Maia Sandu și-a exprimat încrederea că relațiile de prietenie dintre Republica Moldova și Franța vor fi marcate de o dinamică ascendentă.

Franța susține în mod constant reformele democratice și economice din Republica Moldova, iar noi ne-am propus să construim un stat care să-și protejeze cetățenii, să le asigure oportunități de viitor și unde democrația și drepturile omului să fie reale. Totodată, ne dorim să fim un partener credibil în plan extern și să putem utiliza oportunitățile pe care ni le oferă Parteneriatul Estic”, a adăugat Sandu.

Partenerii francezi s-au arătat interesați de ultimele evoluții politice din Republica Moldova, de contextul regional și de prioritățile imediate ale țării noastre. Ei m-au asigurat că angajamentul nostru pentru lupta cu corupția, drepturile omului și atașamentul față de valorile europene sunt trei teme comune și pentru UE, și pentru Franța. De aceea, ne vom bucura de susținerea Franței în acest demers.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata