NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu: Singurele dezbateri pe care le mai poate avea Igor Dodon sunt cele cu procurorii

Maia Sandu reiterează faptul că Igor Dodon trebuie să aibă o singură dezbatere – cea cu procurorii. Declarația sa vine după ce în ultimele zile Dodon a lansat o amplă anti-campanie împotriva candidatului PAS. În cadrul unui briefing de presă Sandu și-a cerut scuze de la cetățeni „pentru că sunt nevoiți să asculte mârșăveniile lansate de Dodon”, scrie deschide.md

„Cetățenii vor răspunsuri concrete, soluții reale, nu mizerie turnată la televiziuni, în ziare și la conferințe de presă. Am insistat să avem o dezbatere publică în fața oamenilor pe subiecte de interes național: probleme economice, depășirea crizei sanitare, combaterea corupției și a sărăciei, dar ori de câte ori este chemat să discute probleme serioase Igor Dodon nu face altceva decât să mai arunce 3 minciuni într-o propoziție. Ori de câte ori este întrebat cu ce s-a ocupat în ultimii 4 ani, el lansează flasuri și sperie lumea ca să nu-i mai ceară nimeni socoteală. El este slab și panicat. Nu poate da răspunsuri, nu poate rezolva probleme, el poate doar otrăvi poporul cu minciuni”, a declarat Maia Sandu.

Astfel, liderul PAS sugerează că nu are ce mai discuta cu Dodon, iar singurele dezbateri la care el trebuie să participe sunt cele cu procurorii. Sandu mai spune că după alegeri va cere anchetarea lui Dodon penru toate abuzurile comise.

„Cu un asemenea personaj nu mai avem ce discuta. Să se bălăcească de unul singur în glodul în care a coborât. s. Despre actele de corupție, schemele în care este implicat, trădarea de țară, furturile și vestitul culiok. După alegeri voi cere ca să fie anchetat pentru toate abuzurile pe care le-a comis”, a adăugat Maia Sandu. 

Amintim că, săptămâna trecută, în spațiul public au apărut mai multe informații cu privire la un spot electoral pe care candidatul Igor Dodon l-a transmis spre difuzare mai multor posturi TV și radio din R. Moldova. La o primă analiză a acestuia, se contată că acesta este unul calomnios, defăimător, precum și conține îndemnuri la ură.

Totodată, la corturile sale de campanie sunt distribuite materiale împotriva candidatului Maia Sandu, în care sunt evidențiate zece măsuri fake care ar putea fi luate de Sandu dacă ajunge președinte. Tot pliantul indică că acesta a fost fabricat în zece mii de exemplare, din banii fondului electoral al candidatului independent Igor Dodon.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"