NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu spune că scumpirea produselor se datorează majorărilor pe piața mondială. Ce soluții ar putea oferi Guvernul

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, spune că scumpirile la unele produse de pe piața internă se datorează majorărilor care se produc la nivel mondial, iar una dintre soluțiile la care poate recurge Guvernul este să mărească veniturile cetățenilor. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Cutia Neagră”, scrie tv8.md

Întrebată dacă vor urma creșterea preţurilor la gaze naturale, șefa statului a spus că: „Despre acest lucru trebuie să spună „Moldovagaz”, pentru că nu președintele țării negociază. Legea spune că „Moldovagaz” este instituția responsabilă. Sunt relații contractuale între două instituții și așteptăm să vedem care este aranjamentul. Există un preț de piață și o formulă deja stabilită”.

Maia Sandu a declarat că creșterea prețurilor la unele produse în Republica Moldova se datorează majorărilor la nivel mondial, iar ceea ce poate face Guvernul, într-o asemenea situație, este să-i ajute pe oamenii care au veniturile mici.

„Atunci când vorbim de carburanți, s-a încercat prin această lege (n.r. care permite Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să stabilească prețurile de plafon) parțial să se rezolve, dar este și creșterea prețurilor la nivel mondial”, a precizat președinta R. Moldova.

De asemenea, Maia Sandu a spus că după ce mai multe brutării au anunțat despre scumpirea pâinii, cazurile date vor fi investigate, întrucât, potrivit ei, nu a fost atestată o creștere a prețurilor la cereale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata