NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu: Urmează patru ani de muncă asiduă pentru a reclădi instituțiile statului

Maia Sandu le-a mulțumit moldovenilor pentru încrederea și voturile acordate. Lidera Partidului Acțiune și Solidaritatea a precizat că victoria la alegerile prezidențiale este o mare responsabilitate, iar după validarea alegerilor prezidențiale va demara discuții cu fracțiunile parlamentare „pentru a găsi soluții la problemele urgente ale cetățenilor”. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă.

„Dragi prieteni, oameni din satele și orașele Republicii Moldova, oameni din diaspora, voi ați învins. Victoria este a dumneavoastră. Vă mulțumesc pentru mobilizarea uimitoare, încrederea enormă, unitatea pe care am reușit să o creăm împreună în această campanie. Vă promit să prețuiesc și să consolidez această unitate. […]Victoria de astăzi este victoria oamenilor care vor o țară bună și corectă, care lucrează pentru oameni și-i ajută să obțină succese. Oamenii au votat pentru o țară care îi unește și-i ajută la greu. Unitatea ne va ghida în anii care urmează. […]Această victorie este un pas pentru lucrurile pe care trebuie să le facem împreună.[…]Încrederea acordată mă motivează să continui reformarea clasei politice a R. Moldova. În următorii patru ani este foarte mult de munci pentru a reclădi instituțiile statului”, a declarat Maia Sandu.

Lidera PAS a menționat că mandatul de președinte nu este un premiu sau privilegiu, ci o mare responsabilitate.

„Înțeleg că urmează patru ani de muncă asiduă pentru a reclădi instituțiile statului. Puterea adevărată este cea oferită de popor. Sunt multe lucruri de schimbat. Moldovenii vor un stat care să nu-i fure, să nu protejeze hoții, să gestioneze corect banii adunați de la oameni din impozite și taxe. Un stare care respectă fiecare cetățean și își unește cetățenii săi. Oamenii vor un stat cu instituții puternici, cu funcționari publici care ascultă de legi, nu de indicații politice la telefon. […]După validarea acestor alegeri și după învestire, voi demara o secție de consultări cu fracțiunile parlamentare pentru a găsi soluții pentru problemele urgente ale cetățenilor. Prioritățile mele vor fi oprirea furtului banului publici, oprirea schemelor de corupție și atragerea resurselor pentru ca economia Moldovei să prospere. Voi lucra pentru a proteja antreprenorii, voi promova exporturile moldovenești și voi insista pe redirecționarea banilor statului spre cei mai afectați: pensionari, șomerii, familiile nevoiașe”, a conchis Maia Sandu.

Amintim că Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale cu 57,75% în fața contracandidatului său – Igor Dodon, care a obținut 42,25% din sufragii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata