NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu va cere în instanţa de judecată de la Ion Chicu scuze publice şi 100.000 de lei

Prim-ministrul Ion Chicu ar putea fi obligat de instanţa de judecată să-i achite liderei PAS Maia Sandu 100 de mii de lei. Se întâmplă după ce acesta a declarat de la tribuna centrală a Parlamentului că Maia Sandu a votat pentru concesionarea aeroportului şi a reeşalonat a datorie a companiei Avia Invest în momentul în care ocupa funcţia de prim-ministră, notează IPN.

Maia Sandu a menţionat că l-a acţionat în judecată pe Ion Chicu pentru minciunile pe care le spune despre ea. Totodată, fosta prim-ministră afirmă că actualul şef al cabinetului de miniştri face campanie împotriva ei în favoarea preşedintelui Igor Dodon.

„Nu am votat pentru concesionarea aeroportului. Există şi probă video, merg în instanţă de judecată şi o să-i arat în instanţa de judecată, dacă altfel omul nu vrea să se documenteze”, a declarant Maia Sandu în cadrul emisiunii Cabinetul din Umbră de la postul de televiziune Jurnal TV.

Referitor la reeşalonarea datorii companiei Avia Invest faţă de stat, Maia Sandu a precizat că documentul a fost pregătit înainte ca ea să preia funcţia de premier. Ulterior, persoana care a semnat documentul în cauză a fost sancţionată.

„Omul pe care l-au numit ei în guvernul lui Filip în primele zile de guvernare a semnat un document de reeşalonare. Din informaţiile pe care le am de la Ministerul Finanţelor, chiar Ion Chicu a participat se pare că la acest document de reeşalonare. Ei pregăteau această reeşalonare. Nici eu, nici echipa mea n-are nimic cu această reeşalonare. Acest personaj de la autoritatea aviaţiei a semnat documentul. În momentul în care noi am descoperit, am făcut anchetă de serviciu şi l-am dat afară, aşa cum scrie legea”, a adăugat Maia Sandu.

Maia Sandu afirmă că va cere în instanţa de judecată de la premierul Ion Chicu scuze publice şi 100 de mii de lei pe care-i va dona unei familii care are nevoie de ei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"