NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu va efectua prima vizită oficială după învestire

Maia Sandu va efectua prima vizită oficială după învestirea în funcție. Președinta Republicii Moldova este așteptată de către liderul ucrainean, Volodimir Zelenski, la Kiev, pe 12 ianuarie. Anunțul a fost făcut de către adjunctul șefului Biroului președintelui, Igor Jovkva, scrie zugo.md.

 

„Vom începe noul an cu un restart a relațiilor bilaterale cu Moldova – pe 12 ianuarie, noua președintă aleasă, Maia Sandu, va efectua o vizită oficială în Ucraina, care va fi prima vizită oficială de la alegeri”, anunță Jovkva.

 

Precizăm că, în luna ianuarie, președinta aleasă va merge la Kiev și Bruxelles.

 

„Sunt multe lucruri de discutat și pentru că avem nevoie de multe lucruri pe care am putea să le obținem la Bruxelles și mai ales pentru că suntem într-un proces important de planificare, mai bine zis, Uniunea Europeană se află într-un proces important de planificare a resurselor pentru următorii cinci ani și e bine”.

 

Aceasta a adăugat că „trebuie să mergem să formulăm foarte clar ce își dorește Republica Moldova în cooperarea cu Uniunea Europeană”.

 

Amintim că președintele Ucrainei a dedicat trei mesaje pe Twitter celei care a obținut majoritatea voturilor la prezidențialele din Republica Moldova. Volodimir Zelenski a felicitat-o pe Maia Sandu în engleză și ucraineană, apoi a publicat un mesaj în care a anunțat că a avut „o discuție bună la telefon” cu lidera PAS, pe care o așteaptă într-o vizită la Kiev.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata