NordNews
Avem ce spune

Mâine, Moldova va primi un milion de metri cubi de gaze prin intermediul unei companii olandeze

Compania olandeză Vitol, unul dintre primii trei transportatori internaționali de produse petroliere, a câștigat tenderul lansat de Energocom. Informație pe care o anunță Agenția Proprietății Publice într-o notă informativă. Astfel, potrivit contractului, pe parcursul zilei de mâine va livra un milion de metri cub de gaze naturale Republicii Moldova.

Amintim că ieri, 25 octombrie 2021, a fost semnat un contract pentru o achiziție de probă de un milion de metri cubi de gaze naturale între compania de stat Energocom și compania poloneză PGNiG.

Este prima achiziție de gaz din surse alternative din istoria Republicii Moldova. La propunerea anunțată, Energocom a primit șapte oferte. Achiziția de probă vine să testeze capacitatea de import a gazului din surse alternative și vine să balanseze presiunea joasă în sistemul aprovizionării cu gaze naturale.

Între timp autoritățile continuă negocierile cu Gazpromul. Mâine, ministrul Andrei Spînu va pleca la Sanct-Petersburg pentru a se întâlni cu directorul Gazprom, Alexei Miller.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata