NordNews
Avem ce spune

Mâine, România donează Republicii Moldova 13 camioane cu ajutor umanitar

Vineri, 19 februarie 2021, în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău, va avea loc ceremonia oficială de predare a asistenței umanitare acordată de România pentru Republica Moldova. 

Este vorba de un ajutor umanitar de urgență, cu titlu gratuit, în valoare totală de circa 2,3 milioane de euro oferit de Guvernul de la București, ca urmare a vizitei președintelui Klaus Johannis, la Chișinău și a activării Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, scrie Info Prut.

În primă fază, donația va consta din 1,5 milioane de măști chirurgicale, 100 de mii de măști FFP3, 100 de mii de combinezoane, 100 de mii de mănuși de unică folosință.

La ceremonia de predare a asistenței umanitare, care se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău, vor participa Maia Sandu, președintele R. Moldova; Aureliu Ciocoi, prim-ministru interimar al Republicii Moldova; Bogdan Aurescu, ministru de Externe al României; Peter Michalko, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău; Raed Arafat, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne al României și Tatiana Zatîc, secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

După discursurile oficialilor, se va face un tur al celor 13 camioane cu asistență umanitară, apoi vor urma declarații de presă.

Amintim că, pe 7 mai 2020, R. Moldova a mai beneficiat de un ajutor din partea României. Atunci, un convoi format din 20 de camioane încărcate cu echipamente și medicamente în valoare de 3,5 milioane de euro, donate de România, a ajuns în Republica Moldova.  La acea vreme, guvernarea pro-rusă de la Chișinău a solicitat ca aceste camioane să fie parcate sub podul din sectorul Telecentru, pe șoseaua Hâncești, la marginea orașului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata