Dacă vine toamna înseamnă că Apple lansează un nou iPhone, iar acest lucru este valabil și pentru anul 2021. Anul acesta compania va lansa iPhone 13 și, ca de obicei, acesta va fi disponibil în mai multe variante: iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max. Alături de aceste telefoane, Apple va prezenta și ceasul inteligent Apple Watch Series 7 și este posibil să vedem și căștile wireless Apple AirPods 3.

Potrivit informațiilor apărute pe internet până acum, noile telefoane iPhone 13 vor reprezenta un upgrade incremental față de iPhone 12. Noile telefoane vor avea același design ca iPhone 12, însă este de așteptat ca notch-ul să fie ceva mai mic decât în trecut, iar aranjamentul camerelor pe spate pe modelele Mini și cea de bază să fie puțin diferit.

La fel ca în fiecare an, Apple schimbă procesorul de la interior, iar modelele iPhone 13 vor avea procesor A15, ce ar trebui să fie cu 5% mai performant decât A14 și cu 10% mai eficient din punct de vedere energetic. Totuși, mărimea display-urilor va rămâne la fel ca în trecut.

EVA NAGY

iPhone 13 și iPhone 13 Mini

 

iPhone 13 va fi disponibil cu următoarele opțiuni de spațiu de stocare: 128 GB, 256 GB și 512 GB, dar fără 64 GB. Acesta va avea un procesor A15, iar display-ul va avea aceeași diagonală de 6,1 inci și cu aceeași rată de refresh de 60 Hz, însă toate telefoanele ar putea primi un mod numit Always On Display, cum este cel de pe majoritatea telefoanelor Android. iPhone 13 Mini va avea aceleași opțiuni de stocare ca versiunea de bază și display-ul va fi de 5,4 inci cu o rată de refresh de 60 Hz.

iPhone 13 și 13 Mini vor fi disponibile în șase culori. Acesta vor fi: negru, albastru, mov, alb, roșu (product red) și roz. Deci verdele de pe iPhone 12 va fi înlocuit de roz.

Telefoanele se vor încărca mai rapid decât modelele anterioare și ar trebui să vedem o încărcare la 25 de wați pe fir și wireless la 20 de wați. Atât pe modelele de bază cât și pe cele Pro. La nivelul camerelor foto nu vor exista îmbunătățiri dramatice, însă Apple aduce câteva ajustări și aici. Toate cele patru modele vor avea senzorul LiDAR, susțin unii analiști, în timp ce alții cred că LiDAR va fi rezevat modelelor Pro.

Acestea vor avea în continuare două camere foto (probabil wide și ultrawide), în timp ce versiunile Pro vor avea trei senzori foto. Senzorii ultrawide ar fi mai buni anul acesta cu o deschidere mai mare a diafragmei și cu capabilități mai bune în fotografierea nocturnă. Totuși, Apple aduce niște îmbunătățiri pe partea software și va implementa un mod portret pe video, posibilitatea de a înregistra ProRes pentru modelele Pro și un nou sistem AI de filtre pentru a fi aplicate fotografiilor. ProRes le va fi util editorilor video deoarece vor avea mai mult control asupra imaginilor atunci când sunt pe „masa de montaj”.

iPhone 13 Pro și iPhone 13 Max

Pentru că vorbim de versiunea Pro, iPhone 13 Pro va putea fi achiziționat și cu o opțiune de stocare mare de 1 TB. La fel ca și în cazul versiunii Pro și iPhone 13 Pro Max va fi disponibil cu 1 TB stocare. Display-urile vor avea aceeași mărime (6,1 inci pentru Pro și 6,7 inci pentru Pro Max), însă vor beneficia de tehnologia LTPO și o rată de refresh variabilă de 120 Hz, ceea ce este un mare upgrade față de anul trecut.

Pe de altă parte, versiunile Pro vor fi disponibil doar în patru culori: argintiu și auriu, alături de negru și bronz.

iPhone 13 preț

Când vine vorba despre prețul noilor telefoane este greu să spunem concret care va fi acesta deoarece încă nu știm prețurile oficiale și nici care va fi adaosul pentru modelele ce vor ajunge la noi în țară. Cei din SUA se aștepată ca noile iPhone 13 să păstreze aceleași prețuri ca la iPhone 12, adică 699 de dolari pentru iPhone 13 Mini, 799 de dolari pentru iPhone 13, 999 de dolari pentru iPhone 13 Pro și 1099 pentru iPhone 13 Pro Max. Totuși, din cauza deficitului de semiconductoare și a problemelor din lanțul de aprovizionare este posibil să vedem și o creștere de prețuri pentru telefoanele Apple.

Apple Watch Series 7

Alături de iPhone-uri este foarte probabil să vedem și următoarea iterație a ceasului inteligent Apple. Ceasul Series 7 va avea un design mai dreptunghiular și plat, față de modelele anterioare, similar cu ceea ce vedem pe iPhone 12 și iPad.

Prima schimbare pe care o face Apple este aceea de a crește mărimea ceasului și acum Series 7 va fi oferit în două mărimi: 41 mm și 45 mm. Modelul mare va avea un display cu o diagonală de 1,9 inci și o rezoluție de 396 x 484 de pixeli. Vor exista noi fețe de ceas exclusive pentru Series 7.