NordNews
Avem ce spune

Majorarea pensiilor cu 12 sau19 lei. Maia Sandu: acești bani nu ajung nici pentru trei măști

Idexarea pensiilor cu 1,07% anunțată de Guvern este o umilire la adresa oamenilor, precizând că este o majorare care, în cel mai bun caz, poate ajunge doar pentru a cumpăra trei măști. Sunt declarații făcute de președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă, scrie TV8.

,,În ultimele două săptămâni m-am întâlnit cu oameni din peste 30 de localități din țară și la fiecare întâlnire oamenii m-au întrebat un lucru. Dacă este adevărat că pensia lor va fi indexată cu 1,07 % sau dacă asta e doar o glumă proastă. Oamenii sunt nedumeriți, sunt batjocuriți după ce le-au fost promise majorări de 20 %, apoi 10 la sută, ca într-un final să le dea doar un procent. O majorare de 12 lei pentru pensia minimă sau 19 lei pentru pensia medie. O majorare care le ajunge, în cel mai bun caz, doar pentru trei măști”, a explicat Maia Sandu.

Mai mult, Maia Sandu a declarat că totul ce se întâmplă este din cauza corupției și incopetența celor de la cel mai înalt nivel.

,,Oamenii ne întreabă cum e posibil așa ceva, ne întreabă dacă e legal, ne întreabă de ce se întâmplă asta. Aceasta se întâmplă nu pentru că nu sunt bani, nu este un accident sau o greșeală de calcul. Cauzele pensiilor mici sunt minciuna, incopentența și corupția la cel mai înalt nivel. Umilirea pensionarilor se întâmplă din cauza minciunilor, atunci când un candidat, Igor Dodon, promite majorări semnificative de pensii, fără să-i pese dacă acestea sunt posibile”, a adăugat președintele PAS.

Amintim că, începând cu 1 octombrie curent, toate pensiile vor fi indexate cu 1,07%. Un proiect de hotărâre a fost aprobat de Guvern pe 3 septembrie. Astfel, potrivit hotărârii de Guvern, de la 1 octombrie 2020 cuantumul pensiei minime pentru limită de vârstă constituie 1143,57 lei.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"