NordNews
Avem ce spune

Manchester City ar putea fi exclusă din Champions League. Un oficial de la UEFA a confirmat

Anchetei UEFA privind presupuse nereguli financiare comise de Manchester City s-ar putea termina prost pentru campioana Angliei. Șeful comisiei care se ocupă de caz a anunțat că cetățenii ar putea primi „cea mai dură pedeapsă”, scrie digisport.ro.
Deși dezvăluirile nemților de la Der Spiegel privind dosarele „Football Leaks” erau privite cu scepticism, situația e una extrem de gravă, cel puțin în cazul lui Manchester City. Yves Leterme, investigatorul șef al Corpului de Control Financiar de la UEFA a recunoscut că Manchester City riscă să fie exclusă din UEFA Champions League.
Manchester City ar fi încălcat regulile fair play-ului financiar al UEFA, autorizând sponsori din Emiratele Arabe Unite să injecteze importante sume de bani în club, aflat în proprietatea şeicului Mansour din 2008.
Fair play-ul financiar a fost introdus pentru a limita deficitul şi pentru a împiedica cheltuielile excesive ale cluburilor de fotbal pentru transferuri şi salarii.
Manchester City a repetat în numeroase rânduri că nu comentează aceste „informaţii scoase din context”, aparent piratate sau furate de la City Football Group, de la personalul lui Manchester City şi de la persoane asociate”.
Manchester City s-ar putea confrunta cu interdicţia unei participări în viitorul sezon al UEFA Champions League dacă informaţiile se vor dovedi reale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"