NordNews
Avem ce spune

Marea Britanie amână ieșirea din UE cu trei ani

Șeful executivului de la Londra dorește o amânare a ieșirii Marii Britanii din UE cu 3 ani, adică în 2023. Theresa May se teme că despărțirea de UE va duce la o criză în Marea Britanie și va genera desprinderea Irlandei de Nord de Regatul Unit.
 
După ce a negiciat cu UE o ”perioadă de tranziție”, care va menține țara în piața unică până pe 31 decembrie 2020, Theresa May a făcut guvernul să accepte o nouă amânare cu trei ani, însă nu există niciun comunicat sau niciun comentariu oficial.
Totuși, anumite surse susțin că Theresa May pare să fi profitat de euforia produsă de nunta regală, pe 19 mai, pentru a-i face pe miniștrii ei să înghită această nouă amânare scrie.
Theresa May dorește să evite Brexitul pentru a evita desprinderea Irlandei de Nord și, inclusiv, dezmembrarea Regatului Unit.
La aproape 2 ani de la referendumul privind Brexit, în iunie 2016, May nu a decis ce relație vamală dorește cu UE. Guvernul ei este divizat între partizanii rămânerii într-o uniune vamală și aliniere legislativă cu Europa și avocații unei rupturi totale, care ar face posibilă negocierea, independent, a unor acorduri de liber schimb pe care ei le prezintă drept mirifice.
La începutul lunii mai, Theresa May a încercat în zadar să-i aducă pe miniștrii din cele două tabere la un punct comun. Ea susține o formulă complicată de ”parteneriat vamal”, în care Marea Britanie ar putea percepe taxe vamale în contul UE, dar ar plăti un rabat când bunurile rămân pe pământ britanic.
Sursa: deschide.md
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"