NordNews
Avem ce spune

Mariana Durleșteanu părăsește șefia PLD, dar nu renunță la politică

Fostul ministru al finanțelor în Guvernul Greceanîi și fost candidat desemnat la funcția de prim-ministru, Mariana Durleșteanu, anunță că părăsește funcția de președinte al Partidului Legii și Dreptății, funcția pe care o deținea din octombrie 2021. Totuși, susține ea, demisia de la șefia formațiunii nu înseamnă și renunțare la politică, scrie Deschide.md.

Am decis astăzi în cadrul forurilor de conducere să-mi înaintez demisia din funcția de președinte al Partidului Legii și Dreptății. Mulțumesc tuturor colegilor din cadrul formațiunii și îi asigur de întregul meu respect și simpatie. Motivele acestui act sunt unele personale. Demisia din cadrul formațiunii nu înseamnă renunțarea la politică și nici renunțarea de a ajuta Republica Moldova, atât cât voi putea eu”, a scris ea.

Durleșteanu a precizat că Republica Moldova are nevoie în continuare de un partid capabil să-i ofere o alternativă viabilă și să o transforme într-o „țară” în plenitudinea cuvântului.

Aflați mereu sub semnul întrebării este nevoie să găsim soluții la problemele ce macină astăzi Republica Moldova. Securitatea, compatibilitatea economică, accesul la resurse sau migrația sunt astăzi probleme ce necesita un efort comun. Sper că nu peste mult timp să pot face mai mult. Nimic nu se face fară oameni și totul se face pentru oameni!”, a adăugat ea.

Mariana Durleşteanu este un economist cu experienţă şi fost senior banker în cadrul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj şi a făcut studii post-universitare la Universitatea Westminster din Londra. A ocupat funcţia de ambasador al Republicii Moldova la Londra. A activat în Ministerul Finanţelor în perioada 1995 – 1999. În 2001, Durleşteanu a fost numită în funcţia de viceministru de Finanţe. Ulterior, a ocupat funcţia de ministru al Finanţelor, în perioada 2008 – 2009, în Guvernul Greceanîi.

La 11 februarie 2021 ea a fost propusă în funcţia de prim-ministru de către majoritatea parlamentară PSRM-ŞOR. La scurt timp, Durleșteanu a anunţat că îşi retrage candidatura, precizând că nu vrea ca numele şi reputaţia sa „să fie folosite pentru reglări de conturi între clanurile politice”.

În cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Durleșteanu a candidat pe listele Partidului Legii și Dreptății. Ulterior, în octombrie 2021 a fost aleasă în funcția de președinte al formațiunii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"