
Deputata Partidului Politic „ȘOR” Marina Tauber, vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022”, a rămas din nou fără imunitate, scrie TV8.
Cele două cereri înaintate de procurorul general interimar, Dumitru Robu, privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatei, au fost votate de deputații PAS și ȘOR.
Invitată la tribuna Parlamentului, Marina Tauber a îndemnat toți deputații să voteze pentru ridicarea imunității sale.
„Vreau să vă îndemn să susțineți acest demers a domnului procuror. NU mă tem de nimeni și nimic, nici de reținere, nici de percheziții. La Comisia Juridică, domnul Robu nu a putu să demonstreze nimic ce ar atesta vinovăția mea, cineva a transferat bani cuiba, dar nu sunt dovezi”, a declarat deputata.
În dimineața zilei de 21 iulie, procurorii anticorupție și ofițerii CNA au descins cu percheziții la mai multe sedii ale formațiunii, într-un dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a partidului. La scurt timp după ce procurorii au descins cu percheziții, formațiunea a venit cu o reacție în care susține că „guvernarea PAS a pornit un nou episod de răfuială politică cu Partidul ȘOR”.
Marina Tauber a rămas fără imunitate pentru a treia oară. Asta după ce Parlamentul Republicii Moldova a aprobat joi, 26 mai, cele două cereri înaintate de către procurorul general interimar Dumitru Robu privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatei Partidului ȘOR Marina Tauber, fiind bănuită de spălare de bani în proporții deosebit de mari.
Deputata Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară și în septembrie 2019. Atunci, aceasta a fost acuzată de escrocherie în proporţii deosebit de mari și spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat în cadrul dosarului „frauda bancară”.
Tot atunci, pe 16 septembrie, și deputata Reghina Apostolova a rămas fără imunitate parlamentara.
„Sunt probe precum deputații Marina Tauber și Reghina Apostolova începând cu 17 august 2012 au participat activ la devalizarea băncii. Marina Tauber, fiind acționar la Unibank, a creat condițiile necesare ca Ilan Șor să poată devaliza banca. Cele doua deputate au participat activ la frauda bancară”, a declarat atunci Robu.
Peste un an, în octombrie 2020, Tauber a fost scoasă de sub urmărire penală.