NordNews
Avem ce spune

Marina Tauber despre Bălți: Un obiectiv va fi modernizarea sistemului de sănătate și majorarea salariilor medicilor

Unul dintre primele lucruri pe care le voi face după ce voi deveni primar al orașului Bălți va fi modernizarea întregului sistem de sănătate din municipiu, ceea ce presupune reparația instituțiilor medicale din țară, precum și dotarea lor cu toate cele necesare. Declarația a fost făcută de către candidatul Partidului „ȘOR” pentru funcția de primar al orașului Bălți, Marina Tauber, într-un live pe Facebook, făcut din fața Spitalului clinic municipal din Bălți. Tot ea a mai spus că Primăria va oferi sprijin cadrelor medicale, inclusiv suport pentru majorarea salariilor, pentru a-i motiva să rămână să lucreze în spitalele și policlinicile din oraș.

„Știu că, în orașul Bălți, al doilea ca mărime din Republica Moldova, insuficiența de cadre medicale este o problemă extrem de acută. Practic, în fiecare din cele șase centre de sănătate din oraș nu ajung specialiști, iar oamenii sunt nevoiți să aștepte zile întregi și chiar săptămâni, pentru a putea fi examinați de un medic. Însă eu, împreună cu echipa Partidului „ȘOR”, știm cum să rezolvăm această problemă. Ne-a reușit la Orhei, acolo unde am reparat și dotat instituțiile medicale. Așa vom face și la Bălți. Crearea condițiilor prielnice de muncă și susținerea medicilor va opri exodul cadrelor medicale”, a declarat Tauber.

Marina Tauber a mai spus că a ales să nu participe astăzi la ședința Parlamentului de la Chișinău și a decis să rămână la Bălți. Potrivit ei, problemele locale nu pot fi schimbate doar  bazându-ne doar pe inițiative la nivel central. Mai ales că, de cele mai dese ori, acestea sunt respinse sau ignorate de majoritatea parlamentară.

„Asta nu înseamnă că în Parlamentul Republicii Moldova nu mai are cine să lupte pentru binele cetățenilor. Astăzi, colega mea, deputatul Reghina Apostolova, a prezentat, la Parlament, un proiect de lege, elaborat de fracțiunea noastră parlamentară, în sprijinul medicilor, prin care încercăm să-i motivăm să nu plece în altă țară sau să nu abandoneze această nobilă profesie, ceea ce e și mai grav. Noi considerăm că medicii trebuie să aibă un alt statut și să beneficieze de condiții preferențiale, dacă vrem ca ei să-și poată face meseria cu dedicație și în mod onest. De aceea, vă promit, dragi bălțeni, că, imediat cum ajung primar, mă apuc să fac ordine în spitale. Pentru că fiecare dintre dumneavoastră este demn de o viață mai bună”, a declarat Marina Tauber.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"