NordNews
Avem ce spune

Marina Tauber promite o revoluție economică la Bălți: Vom majora bugetul de cel puțin patru ori

Candidatul Partidului „ȘOR” la alegerile din Bălți, Marina Tauber, promite că, într-un timp relativ scurt, va crește bugetul municipal de cel puțin patru ori. Într-un live pe pagina sa de Facebook, ea a explicat, pe scurt, de unde va lua bani pentru a-și realiza programul electoral și a dat asigurări că aceste soluții nu sunt utopice, deoarece funcționează cu succes la Orhei.  

Marina Tauber dat câteva exemple despre cum pot fi aduși mai mulți bani în buget și a promis că va desfășura, pe parcurs, fiecare punct în parte.

„Ceea ce vreau să vă spun din start, este că obiectivul meu central, în primul mandat de primar, e să cresc bugetul municipiului Bălți de cel puțin patru ori. Această localitate are capacitați foarte mari de a produce bani suficienți ca să le asigure confort și un trai decent locuitorilor săi. Mai mult decât atât, poate genera venituri nu doar pentru propria dezvoltare, dar și pentru a investi în dezvoltarea altor localități”, a menționat Tauber.

Candidatul Partidului „ȘOR” a precizat că, în primul rând trebuie de făcut ordine în administrație.

„Să eficientizăm activitatea întreprinderilor municipale, să revizuim modul în care se fac investițiile, mai ales în infrastructură. La Orhei, de exemplu, de construcția și reparația drumurilor se ocupă nu companii private, ci o întreprindere municipală, care a fost creată anume în acest scop. Asta scutește administrația de acolo de birocrație, îi permite să gestioneze nemijlocit lucrările și să verifice calitatea lor, dar, cel mai important, costurile pentru aceste lucrări au scăzut cu mai bine de 30 la sută. Banii economisiți sunt investiți tot în infrastructură, iar ca urmare, volumul lucrărilor a crescut considerabil”, a accentuat Marina Tauber.

Ea a mai menționat că, în localitățile administrate de Partidul „ȘOR”, agenții economici, au fost încurajați să-și desfășoare activitatea onest și să-și achite contribuțiile la buget. Într-un final, ei s-au convins că asta îi ajută să se dezvolte, atât ei, cât și întreaga comunitate. În context, Marina Tauber a precizat că va reconstrui aeroportul din Bălți, care va dinamiza viața economică a regiunii, și că va atrage investitori.

„Bălțiul are suficient potențial uman, ceea ce îi oferă un mare avantaj. Pentru că asta înseamnă mulți consumatori, dar mai ales brațe de muncă, ceea ce este îl face destul atractiv pentru investitori. Ceea ce trebuie să facă primăria în acest sens este să le garanteze potențialilor investitori condiții decente și sigure de activitate. Altfel spus, corectitudine, o infrastructură adecvată si cât mai puțină birocrație. Iar noi suntem gata să le garantăm asta deja acum”, a punctat candidatul.

La începutul acestei săptămâni, Marina Tauber a fost înregistrată oficial în cursa pentru alegerile din 21 noiembrie din Bălți și va figura pe poziția 9 în buletinul de vot.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata