NordNews
Avem ce spune

Marina Tauber scapă de restricții și poate părăsi R. Moldova

Procuratura Anticorupție informează că pe 22 februarie, Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău a admis recursul avocaților în interesele învinuitei Tauber Marina. Astfel, a fost casată încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Ciocana) din 15 februarie, scrie Newsmaker.md. 

Prin decizia Curții de Apel i-au fost revocate obligațiile stabilite anterior prin decizia Colegiului Penal al Curții de Apel Chișinău din 05 ianuarie 2023, și anume:
–          să nu părăsească localitatea unde își are domiciliul, decât în condițiile stabilite de către judecătorul de instrucție, sau după caz, de către instanță;
–          să nu comunice cu persoane care au tangență cu procesul penal respectiv;
–          să predea pașaportul judecătorului desemnat cu atribuțiile judecătorului de instrucție.

Amintim că, la 15 februarie 2023, judecătorul de instrucție din cadrul Judecătoriei Chișinău (sediul Ciocana) a respins recursul avocaților privind  revocarea măsurii preventive – liberarea provizorie sub control judiciar.

Marina Tauber a fost reținută pe 21 iulie, după ce parlamentarii au lipsit-o de imunitate parlamentară. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

La 23 iulie, deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la cererea procurorilor. Ea este deținută în Penitenciarul nr. 13.

Deputata pledează nevinovată. Potrivit ei, dosarul a fost pornit pe numele său „la comandă”. Tauber acuză PAS și Președinția că și-ar fi „subjugat justiția”. La rândul lor, reprezentanții guvernării resping acuzațiile alesei poporului și declară că „așteaptă o finalitate în acest caz”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"