NordNews
Avem ce spune

Mărturiile polițistului de frontieră care a salvat de la moarte unul dintre șoferii de camion, accidentat aseară. „Omul striga „Ajutați-mă!”

Unul dintre șoferii de camion, care a supraviețuit accidentului teribil de noaptea trecută de pe traseul Chișinău-Soroca, a fost salvat de doi lucrători ai Poliției de Frontieră. Întorcându-se de la o chemare, aceștia au văzut impactul și au intervenit prompt pentru a salva șoferul. Agentul-şef principal al Poliției de Frontieră, Leonid Tcaci, a povestit pentru TV8 cum el, împreună cu comisarul Andrian Șoimu, l-au salvat de la moarte pe șoferul de tir.

Leonid Tcaci povestește că două dintre camioane, care mergeau dinspre Chișinău spre Soroca, i-au depășit pe traseu, iar la aproximativ 800 de metri s-a produs accidentul.

„Aflându-ne în serviciu cu comisarul Andrian Șoimu, întrocându-ne la sector, pe traseul Chișinău-Soroca, aceste camioane ne-au depășit pentru că noi mergeam cu viteză mică. Peste vreo 700-800 de metri am văzut un foc mare și un sunet puternic, parcă a explodat o bombă. Când am ajuns cu mașina, accidentul deja se produsese.

Ne-am dat jos și în primul camion pe care l-am observat era șoferul. Camionul era în flăcări și el striga „Ajutor. Băieți, ajutați-mă vă rog!”. Ne-am apropiat de mașină, am dat să-l ajutăm, au început a exploda bacurile cu motorină, ne-am retras din flăcări. Am încercat a doua oară și iar au fost explozii, iar ne-am restras. Omul striga „Ajutați-mă, ajutați-mă!” Nu știam ce să facem, dar cum a dat Domnul, am reușit să-l scoatem din mașină și l-am tras sub copaci. După retragere ne-am străduit să mai scoatem ceva din mașină, dar n-am reușit pentru că a ars de tot”, povestește angajatul Leonid Tcaci.

Referitor la al doilea camion, Leodin Tcaci spune că nici nu au reușit să se apropie de acesta din cauza flăcărilor foarte mari.
Ulterior, cei doi lucrători ai Poliției de Frontieră au apelat la Serviciul 112. „Al doilea șofer era cu piciorul rupt și capul traumat. El la început a fost în stare de șoc, nu știa ce s-a întâmplat, că a fost accidentul, nu era conștient. Al treilea șofer era în stare conștientă și a povestit poliției cum a avut loc accidentul”, ne-a povestit angajatul Poliției de Frontieră.
Amintim că aseară, pe traseul Chișinău-Soroca, a avut loc un accident cu implicarea celor trei camioane.

Potrivit Poliției, un bărbat de aproximativ 32 ani, fiind la volanul unuia dintre autocamiane, deplasându-se din direcția Chișinău spre Soroca, la intersecție cu satul Racovăț, nu s-a asigurat și a ieșit la depășirea unui alt autocamion, la volanul căruia se afla un bărbat de 50 de ani, din orașul Bender. În momentul depășirii, pe contrasens, regulamentar, se deplasa cel de-al treilea camion, un Volvo cu remorcă, condus de un bărbat de  58 de ani, locuitor al satului Chișcăreni, raionul Sîngerei. Nereușind să evite impactul, camionul DAF s-a lovit  frontal cu Volvo, ciocnind tangențial în rezervorul de combustibil a camionului Volvo.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"