NordNews
Avem ce spune

Maşina anti-PSD din România a fost "neutralizată" de poliţie. Ce zice proprietarul

După ce a făcut vâlvă în toată ţara cu maşina cu numere „anti-PSD”, Răzvan a fost lăsat şi fără numere si fără permis. Aceasta, deşi Ambasada Suediei anunţase că plăcuţele sunt valide în toată Uniunea Europeană, epochtimes-romania.com

Deşi Ambasada Suediei a spus clar că numerele faimoasei maşini anti-PSD care face înconjurul ţării sunt valabile în toată Uniunea Europeană, Poliţia Română i-a ridicat astăzi plăcuţele tânărului proprietar şi i-au suspendat permisul de conducere. Contactat de Epoch Times România, proprietarul maşinii, Răzvan, acuză un abuz şi transmite că se va adresa instanţei.
Răzvan a mai relatat pentru Epoch Times că, în această dimineaţă, a fost tras pe dreapta de Poliţie pe Bdul. 1 Decembrie. Tânărul le-a spus poliţiştilor că Ambasada Suediei a confirmat faptul că plăcuţele sunt valabile în toată Uniunea Europeană însă poliţiştii i-au spus că ei „nu se iau după ce scrie pe Facebook”. Proprietarul maşinii a mai precizat că nu le-a cerut poliţiştilor să se ia după vorbe pe Facebook ci le-a prezentat toate documentele maşinii însă a fost în zadar: poliţiştii i-au spus că „n-au încotro” şi trebuie să-i ia numerele.
“Mi-au ridicat plăcuţele de înmatriculare, mi-au suspendat permisul cei de la circulaţie. În procesul verbal spune că în baza lor de date maşina circulă ilegal, că ambele plăcuţe de înmatriculare sunt invalide. Le-am spus de Ambasada Suediei şi au spus că nu se iau după ce scrie pe Facebook, ei vor documente oficiale. (…) Voi contesta, e o ilegalitate. Normal că o să contest, e o ilegalitate ce mi-au făcut. Mi-au spus şi ei că nu ţine de ei, aşa trebuie…

Întrebat care au fost reacţiile oamenilor care l-au văzut de-a lungul acestor zile în ţară cu maşina, Răzvan a răspuns: „De bucurie, de apreciere, de susţinere!”
Reamintim că, duminică, Ambasada Suediei a transmis printr-un comunicat postat pe Facebook, că plăcuţele faimoasei maşini argintii care face înconjurul României afişând plăcuţe cu un „număr de înmatriculare” anti-PSD sunt valabile în toată Uniunea Europeană.
„În acest weekend, unele site-uri de ştiri au relatat că numerele suedeze personalizate nu pot fi folosite în afara graniţelor Suediei. Afirmaţiile vizau o maşină înmatriculată în Suedia care a atras multă atenţie din partea mass-media în ultimele săptămâni. (…) Ambasada Suediei din România vrea să clarifice faptul că numerele personalizate emise de Agenţia Suedeză de Transport sunt valabile pentru călătorie în Uniunea Europeană”, se arată în comunicat.
Anunţul venea după ce duminică, publicaţia Ziarul de Craiova a scris că proprietarul autoturismului Audi cu număr anti-PSD ar putea fi subiectul unui dosar penal deschis de poliţiştii din Craiova. Totul, după ce autorităţile suedeze ar fi confirmat printr-o adresă oficială că adevăratele numere ale maşinii sunt RSD059, singurele care sunt acceptate pe drumurile altor ţări, iar cele alese de şoferul român pot fi utilizate doar în Suedia, fapt ce s-a dovedit fals.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"