NordNews
Avem ce spune

Mașini de lux sustrase de pe teritoriul UE aduse în R. Moldova în mod fraudulos. Schemă depistată de Poliția de Frontieră

Un grup format din cetățeni ai Republicii Moldova, României, Italiei și Albaniei a pus la cale o schemă prin care mașinile de lux sustrase de pe teritoriul UE erau aduse în R. Moldova în mod fraudulos, ziarulnational.md.

Faptele ar fi fost comise pe parcursul ultimilor cinci ani, iar angajații Poliției de Frontieră au efectuat zece percheziții la finele săptămânii trecute în diferite locații din municipiul Chișinău și în raioanele Orhei și Anenii Noi și au găsit șase automobile de lux și o motoretă care valorează 120 de mii de euro și care ar fi fost furate din UE.

Oamenii legii acuză că membrii acestei grupări perfectau și foloseau în mod fraudulos actele de înmatriculare, documentele vamale și efectuau modificări mecanice neautorizate.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate o motoretă de model „Piagio” și un autoturism de model „VW Amarok”, ambele cu semne de falsificare a elementelor de identificare. Alte cinci mașini: „Nissan X-Trail”, „Jeep Compass”, „BMW X5”, „Mini Cooper” și „ALFA ROMEO” au fost ridicate pe faptul existenței informației de sustragere din UE și introducerea clandestină a acestora în Republica Moldova.

În cadrul perchezițiilor au fost identificate și xerocopii ale actelor care au stat la baza înmatriculării ilegale a autovehiculelor, blanchete ale certificatelor de înmatriculare care ar fi eliberate de autoritățile Italiei, xerocopii ale împuternicirilor notariale, xerocopii ale transferurilor bănești, opt telefoane mobile și mai multe cartele SIM, un laptop și alte documente cu semne de falsificare.

Persoanele documentate și-au recunoscut vina în cadrul audierilor și sunt cercetate penal în libertate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata