NordNews
Avem ce spune

Mașinile poliției vor fi de neobservat în traficul rutier. Cu ce vor fi echipate

Vehiculele cu regim prioritar de circulație ale Inspectoratului General al Poliției (IGP) vor fi dotate cu dispozitive de semnalizare luminoasă și sonoră speciale, care nu vor fi vizibile în exterior. O decizie, în acest sens, a fost aprobată de Guvern, la propunerea Ministerului Afacerilor Interne, pentru a permite vehiculelor IGP să rămână neobservate în traficul rutier.

Prin urmare, pe partea exterioară a acestor vehicule nu vor mai fi aplicate schemele color-grafice, marcajele de identificare și inscripțiile informaționale speciale. În acest mod, autorii faptelor ilegale vor putea fi prinși cu ușurință în flagrant sau reținuți, fără a cunoaște că, în apropierea lor, se află reprezentanții organelor de drept.

„Modificările în forma de echipare exterioară este necesară pentru ca vehiculele IGP să corespundă măsurilor moderne de prevenire și contracarare a terorismului, dar și a altor genuri de infracțiuni care prezintă pericol social sporit”, se arată într-un comunicat emis de Guvernul R. Moldova.

Potrivit noilor prevederi, polițiștii dotați cu asemenea vehicule vor putea reacționa și interveni imediat la solicitarea subdiviziunilor care au nevoie de ajutor în situații de urgență.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"