NordNews
Avem ce spune

Medicii au restabilit degetele copilului de 6 ani din Glodeni, tăiate din neatenție cu un topor

Băiețelul de 6 ani din Glodeni, care a rămas fără două degete joi, 28 mai 2020, după ce fratele mai mare i le-a tăiat din neatenție cu un topor, a suportat cu succes o operație de restabilire a mâinii. Doctorii spun că va urmează o perioadă postoperatorie foarte dificilă și va rămâne internat încă 10-12 zile, scrie unimedia.md. 

Copilul a fost transportat la spitașlul clinic municipal „Valentin Ignatenco”, unde a suportat o operație dificilă și de lungă durată, medicii reușind să-i salveze degetele.
Contactat de IPN, șeful Secție de traumatologie-ortopedie, Anatolii Curcă, a declarat că a fost o intervenție micro-chirurgicală delicată și destul de lungă, dar ambele degete au fost restabilite. Acum copilul este în stare gravă, dar stabilă, fiind în secția reanimare, pentru a-i asigura circulația sanguină și pentru a preveni eventuale consecințe grave.
Acum, spun doctorii, este foarte importantă perioada postoperatorie, ca să nu existe complicații, cum ar fi tromboza vaselor, în condițiile în care degetele copilului sunt foarte subțiri.
Anatolii Curcă a mai spus că în astfel de cazuri este necesară o îngrijire specială în perioada postoperatorie, fiindcă vasele sunt foarte înguste, iar primele trei zile sunt decisive pentru prevenirea trombozei arteriale. Băiatul va mai rămâne internat 10-12 zile, iar în câteva săptămâni va începe recuperarea.
Amintim că joi, 28 mai 2020, un copil de 6 ani a ajuns la spital cu două degete tăiate după ce fratele său de 10 ani l-a lovit din neatenție cu un topor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"