NordNews
Avem ce spune

Medicii din Bălți lucrează la limita puterilor pentru a-i trata de coronavirus pe cei care trebuie să stea acasă

Medicii din Bălți lucrează la limita puterilor deja de trei luni, iar în ultimele două săptămâni, situația s-a agravat și mai mult. În municipiu, numărul celor infectați cu Covid-19 s-a dublat. Astfel, la Spitalul Clinic 104 pacienți din Bălți sunt tratați de coronavirus. Medicii sunt indiganți de faptul că, 70 dintre bolnavi sunt pensionari, persoanele care ar trebui să stea acasă.

Medicul șef, Serghei Rotari, a declarat că pensionarii sunt cei mai vulnerabili în fața virusului, având mai multe boli cronice.

Troleibuzele sunt pline, microbuzele la fel. Unde pleacă toată lumea? 70 de pensionari sunt acum la tratament. Dacă au pneumonie, închipuiți-vă cât este de complicat și cât de greu este să-i tratăm. Trebuie să reducă din călătoriile prin oraș, plecările la magazine și piață, a declarat Rotari.

Medicul șef a adăugat că instituția medicală dispune de suficiente locuri pentru tratarea bolnavilor de coronavirus.

În prezent, spitalul dispune de 185 de locuri, dar suntem pregătiți să tratăm 350 de bolnavi. Oamenii nu pot lucra non-stop. Deja de trei luni, medicii lucrează la limita puterilor și îi tratează pe cei care trebuie să stea acasă.

În prezent, la Bălți au fost înregistrate 621 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 226 de persoane au fost tratate, iar 29 au pierdut lupta cu boala.
Orașul Bălți ocupă locul doi pe țară după numărul cazurilor de COVID-19. Lider este municipiul Chișinău cu 3 300 de bolnavi.
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"