NordNews
Avem ce spune

Medicii din Moldova se infectează la greu cu COVID-19. Bilanțul a trecut de 700

Cel puțin 708 medici din R. Moldova au fost testați pozitiv cu COVID-19. Acesta e ultimul bilanț al Ministerului Sănătății, după ce ieri datele arătau că 698 de lucrători medicali au fost infectați. Asta înseamnă că în ultimele 24 de ore, alți 10 medici au fost testați pozitiv, scrie Agora.md.

Astfel, din numărul total de cazuri, 255 sunt în rândul asistenților medicali, 204 angajați care fac parte din personalul auxiliar, 189 medici, 46 felceri, 13 farmaciști și un paramedic.
Cei mai mulți medici infectați sunt din cadrul spitalului raional și asistența medicală urgentă din Soroca – 115, Ștefan Vodă – 70, Fălești – 49, Glodeni -32.
Potrivit datelor statistice prezentate miercuri de Ministerul Sănătății, două din zece persoane care au fost infectate cu noul coronavirus pe teritoriul R. Moldova lucrează în sistemul medical.  Cea mai afectată categorie de specialiști face parte din asistența medicală spitalicească, urmată de lucrătorii din asistența medicală urgentă.
Astfel, din numărul total de lucrători medicali afectați, peste 60% sunt cei care muncesc la spitale. Aproape 27% sunt medici și lucrători medicali de la urgență, iar în jur de 9% – cei din asistență medicală prespitalicească.
Pe locul patru sunt farmaciștii și există cazuri de infectare și în rândurile angajaților laboratoarelor sau printre stomatologi.
De asemenea, asistenții medicali sunt cei mai afectați – în proporție de 42%, urmați de personalul auxiliar – 30% și medici – 26%.
Ieri, 22 aprilie, Ministerul Sănătății a anunțat că alți 40 de lucrători medicali au fost testați pozitiv cu COVID-19. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"