NordNews
Avem ce spune

Medicul român care a descoperit o metodă inovativă de tratament pentru boala Parkinson

Mulţumită unui tratament inovativ, descoperit în urma unor cercetări realizate timp de 19 ani, un medic din Constanţa le oferă o şansă la o viaţă mai bună celor care suferă de Parkinson. Bolnavii pot merge singuri şi nu mai sunt atât de dependenţi de ceilalţi.
Dr. Any Docu Axelerad, medic: Eu lucrez cu foarte mulţi oameni cu Parkinson. În momentul în care îi văd că stau la pat pentru mine real este o suferinţă. În momentul în care se ridică şi se pot mişca, înseamnă că au o calitate a vieţii superioară, şi sunt şi eu fericită.
Medicul neurolog Any Docu Axelerad a început, în urmă cu 19 ani, o cercetare menită să amelioreze viaţa celor care suferă de maladia Parkinson. A descoperit o modalitate de a administra ţintit tratamentul, iar astfel medicaţia îşi face mult mai bine efectul.
Dr. Any Docu Axelerad, medic: Se montează endoscopic. Endoscopul se introduce pe cale bucală. Apoi, prima parte din sondă, de aici şi până aici pătrunde prin abdomen. Apoi, introducem a doua sondă, prin interiorul celeilalte care merge mai departe până în intestinul subţire, în jejur unde trebuie să ajungă practic medicamentul.
Cătălin Grasa, managerul Spitalui Judeţean de Urgenţă Constanţa: În zona de cercetare are, să spunem, antecedente pozitive. Într-adevăr, s-a materializat şi prin premii. Şi s-a materializat vis a vis de pacienţi prin introducerea unor metode inovatoare vis a vis de tratament şi cred că a spus de această metodă cu capsule şi utilizarea lor în Parkinson.
Pot beneficia de tratamentul inovativ doar cei care se află într-un stadiu avansat al bolii, adică suferă de Parkinson de mai bine de 10 ani.
Continuare pe digi24.ro.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"