NordNews
Avem ce spune

Medicul violator de la Bălți rămâne după gratii

Curtea Supremă de Justiție a respins ca inadmisibil recursul în anulare depus de avocata medicului psihiatru Stanislav Florea, judecat și condamnat la 15 ani de închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat de violarea a 16 paciente cu probleme neurologice.

Magistrații de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) au ajuns la concluzia că, în speţa examinată se impune ca soluţie inadmisibilitatea recursului în anulare declarat, pe motiv că este vădit neîntemeiat. Decizia este irevocabilă.

Totodată, conform deciziei din 3 septembrie 2020, Colegiul penal al CSJ (Iurie Diaconu, Ion Guzun, Liliana Catan, Mariana Pitic, Nicolae Craiu) consideră că instanţele de apel şi recurs prin hotărârile adoptate întemeiat au constatat existenţa faptelor şi au prezentat împrejurările de loc, de timp, de mod, de mijloace, scopul în care a fost săvârşită fapta, au făcut o analiză a probelor din care rezultă vinovăţia condamnatului, analizând inclusiv apărările formulate cu privire la nevinovăţia sa în săvârşirea infracţiunii incriminate, generând concluzia că a verificat dacă împrejurările reţinute de instanţa de fond reprezintă adevărul material, complet şi cert.

Doctorul Internatului Psihoneurologic din Bălţi, Stanislav Florea, a apărut în atenția publică în februarie 2013, când o beneficiară a internatului unde acesta activa, și-a sunat rudele, anunțându-le că a fost violată. Ulterior, în timpul investigațiilor, au fost identificate și alte femei care au susținut că au fost violate și bătute, în total 16.

Stanislav Florea a pledat, pe tot parcursul procesului, nevinovat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"